Дива мисла

Placeholder Image

Резолуција #1: Ќе држам диета

На враќање од море, во H&M од Солун, земав сиви скини фармерки кои имаа залепено трака 38 на ногавицата...Кога ги земав, не верував дека ќе влезам во нив - не ги ни пробав, ама беа на попуст, и бев решена дека ќе се договорам сама со себе евентуално, да влезам во нив, а до тогаш ќе ги чувам. Можете да замислите само ако сте биле во слична ситуација, кој шок и хорор, кога - ги закопчав без никаков напор.

Placeholder Image

Изменета свест во неколку потези: минијатурна лична, универзална и локална

Дали луѓето се така составени, да бараат оддишка во супстанци надвор од нас, кои би го одземале притисокот од психолошкиот експрес лонец, и оневозможат и олеснат експлозија која е неминовна, во рецепт на животот кој знае да нè чукне по тилот, плукне во лице, нагази на плускавец, или сосема да нè онеспособи со удар во градите.

Добредојдовте, ова е Дива...Дива Мисла

После 15-тина години откако се откажав од тастатурата како да е лоша навика - ете ме пак!

Placeholder Image

Море, набрзинка

Неколку дена претходно - точно три - ми беше соопштено дека одиме на море.