top of page

Амбасадата на Drake

Не е дека не сме го виделе домот на Дрејк, и не е дека не бил главна ѕвезда, но секогаш имплицитно. Во написот на Architectural Digest јукстапозицијата е сменета - има место за обете ѕвезди (вклучувајќи ги и имињата на тапестријата, мермерот, пијаното, уметноста..) но сега е внатрешноста на домот во преден план. Проблеснуваше гетсбисковскиот сјај од време на време преку пијани лајв инстаграм вклучувања, но конечно добивме турнеја преку Toosie Slide - Drake танцува со покриено лице - " I can dance like Michael Jack-sonn, I can give you thug passion" - додека опулентноста која го опркужува ни се срушува на глава, Mao на Andy Warhol нè заселпува преку рамото, и кулминира со огномет во дворот, каде се искрадува поглед на целата зграда, и само делче ја наговестува импозантноста( Architectural Digest известува дека сводот во влезот е 13метри висок.


Во спарингот со Кање Вест адресата беше објавена на твитер од страна на Кање и со тоа потенцијално го стави во опасност, блиску до закана по неговиот живот („неговата куќа е знаменитост во Торонто - сите ја знаат" беше оправдувањето на Кање на Drink Champs) но, наместо очекуваната реакција, на кревање буквални дефанзивни ѕидови - тој го престори својот вебсајт drakerelated.com во виртуелна турнеја на „Амбасадата„. Со овој потег, на Кање му наплати бесплатна промоција - прмотивни твитови од ѕвезди на калибарот на Кање одат во милиони. Сега ја имаме Амбасадата објаснета од библијата на дизајнот на ентериери : Architectural Digest.bottom of page