top of page

Градот ме тера да пеам

Вториот фестивал во продукција на ПМГ е Градот ме тера да пеам и е најавен како центар на (најсвежата) македонска музика во моментов со гостување на Nipplepeople од Хрватска. Покрај Вардарот џез - џез фестивал- само што заврши а е најавено нов sublabel на ПМГ за сериозна музика con:tempo - изгледаше дека новата насока на куќата е да се разграни во други жанрови - со Градот ме тера да пеам ја утврдија својата база на урбаната сцена. Хајка ќе промовираат ново видео а Луфтанза новиот албум.


Како и да е - дојди каква и да си... и да ти се слуша рок:


И да ти се слуша техно/електро/експериментален џез:Како во старите добри времиња, оние омилените на Мирко Попов, кога се́ беше боље :) - дојдете во МКЦ. Најверојатно ќе си отидете со чувство дека не сте згрешиле.

Comments


bottom of page