top of page

Домашни канцеларии: во темен стан кој е во зграда од 19-от век

Уникатниот материјал кој се состои од дрвени врати и рачки од месинг се наоѓаат во зграда од 19-от век.


Со пристигнувањето на пандемијата, работниот пејзаж се промени во значаен начин. Милиони луѓе од целиот свет се соочија со неопходноста од работа од дома, оддалечени од своите класични канцеларии. Оваа трансформација веднашпоттикна новиот тренд - креирањето на канцеларии во домот.


За многумина, префрлањето од стандардната работа во канцеларија кон работа од дома беше предизвик, но исто така и шанса. Сега, домовите станаа и работни места, и креативни канцеларии.

Канцеларии во домот не се само работна маса и стол; тоа се простори кои се претворија во инспирирачки околини, подобрувајќи го работното искуство.

Овој тренд не само што го промени начинот на работа, туку и ги поврза луѓето со нивните простории и природата околу нив. Освен тоа, работата од дома се соочува и со предизвици како одвојување на работниот и приватниот живот, а и балансирање на продуктивноста и одморот.

Додека пандемијата стивнува - ако не и сосема стивна - и класичните канцеларии почнуваат да се отвараат повторно, многумина се запрашуваат дали работата од дома ќе остане како траен тренд.
Comments


bottom of page