top of page

Епизодата „36 часовен бунт“ на The Daily

Вооружениот бунт во Русија во текот на викендот го запрепасти светот и се сведе на најголемиот предизвик на Владимир Путин откако дојде на власт пред 23 години. Антон Тројановски - шефот на московското биро за Њујорк тајмс зборува за човекот на чело на бунтот: кој е Јевгениј Пригожин, од каде доаѓа, како станал фиксер за Путин, и што е веројатно да се случи следно.


Дејли е популарен поткаст во продукција на Њујорк Тајмс кој нуди анализи и приказни за актуелните вести од целиот свет. Поткастот излегува секој работен ден наутро и се фокусира на клучните вести и настани кои се актуелни и важни во тој момент со Сабрина Таверниси и Мајкл Барбаро.


Секоја епизода на Дејли содржи интервјуа со новинари и експерти на Њујорк Тајмс кои ги анализираат и ги раскажуваат приказните зад насловите. Поткастот често открива задкулисни детали и лични приказни на луѓе кои доживеале и биле сведоци на важни светски настани.


Дејли нуди различни теми кои вклучуваат политика, економија, култура, технологија ...Секоја епизода обично трае околу 20-30 минути, што им овозможува на слушателите да останат информирани и ажурирани додека се во движење или во удобноста на нивните домови.


Дејли е широко признат по квалитетното новинарство и сеопфатното раскажување приказни. Поткастот има освоено неколку награди, вклучувајќи ја и наградата Peabody и DuPont-Columbia Award.


За да пристапите до „Дневниот поткаст“, ​​можете да го најдете на сите поткаст платформи.


Денешниот поткаст “36 часовен бунт во Русија“ Антон Тројановски одговара на прашањето „Што значи краткотрајната побуна на руските платеници за политичката иднина на Русија?“

Comentários


bottom of page