top of page

Каде ли се дивите нешта?

На дива 🥁

Една од најсаканите книги на 20-от век напишана и илустрирана од Морис Сендак. Тој ја напишал да го долови неговото детство во Бруклин, и тоа со јазик на дете кое си игра. Магичниот трик успеал, и станува другар на генерации дивјаци мали и големи 👹bottom of page