top of page

Конкурс за сликовница за деца или/и возрасни

Повеќе околу огласот на Окно ...


Оваа прилика ќе ја искористиме, темата попреченост, да ја посведочиме во приказната на парот Хана и Шејн Бурков. Тие се млад брачен пар кој е ,,interabled" со различен статус на телесна способност. На својот YouTube канал и подкаст отворено зборуваат за својот живот. Тоа го прават во толку голема резолуција, со отвореност и ранливост, (но и хумор и ведрина!) која го доближува секојдневието на животот со попреченост до разбирање, на сите кои се случува да ги сослушаат и погледнат. А ретко кој може да го сврти погледот, соочен со кршливоста на сопствените предрасуди:Па затоа можеби треба да почнеме да ги пишуваме нашите искуства и аспирации: сликовница за деца и/или возрасни се чини како добра прилика.

bottom of page