top of page

Македонија тагува по Мирко

Море од тага, бранови, по македонскиот дигитален јавен простор. Од Министерства до фанови... Сите препознаваат дека изгубивме нешто вредно, вредна ретка птица трогната од бисерите кои ни се во дланките, и тажна што одбиваме да ги погледнеме. Реакциите можеби хаотично се нафрлени, но со една цел: отсликуваат без сомнеж колкава сила тоа ситно пргаво тело содржеше. Можеби тагуваме и за себе. Можноста дека ќе се изгубиме во сопстбениот дефетизам, без Мирко да не́ цимне?

Дури и троловите замолчеа (воглавно).Comments


bottom of page