top of page

Муглер почина на 73 години
“Мислам дека е важно луѓето да бидат целосна реализација на себе. Секогаш бев фасциниран од човечкото тело, и сакав да направам омаж за него, што може да направи.”


“Зошто некој би сакал само мода? Тука се костимите, но тука е околината, светлата, моментот. Сега сум и фотограф, а ја сакам и музиката. Модата беше многу лесна за мене па си реков “имам моќ да ги правам овие големи шоуа.” Музиката, сетовите, осветлувањето, ставовите, сето тоа помогна да си ја кажам својата приказна. Нешто што често им го кажувам на младите луѓе е: “Биди јасен во тоа што сакаш да кажеш. Осигурај се луѓето да те разбираат.”


Comentarios


bottom of page