top of page

Ова е најлошата работа што можете да ја направите на концерт

Во последно време, музичките изведби во живо се окарактеризирани со секакви непредвидливи однесувања, и на добар и лош начин: патувачки зденки (добро), проектили кои го погодуваат изведувачите на сцена (лошо),
малку премногу спонтано бакнување (многу лошо).


И сега Мигел... љубител на тесни кожени панталони, сопственик на најмекиот глас во R&B, генерално привлечен човек - им пркоси на границите на ужасното однесување на концерти и го изведе највознемирувачкиот екцес на сцената: виси во воздух закачен на сопствената кожа. . Господине, ако може тргнете ги куките од месара од сцената?!!!


Перформансот се случи за време на, како што беше рекламирано, изведба која „пркоси на границите“ за промовирање на претстојниот албум на Мигел, Viscera. Во еден момент од сетот, врз основа на снимката што можете да ја гледате овде (ве предупредивме!), група професионалци во бели заштитни одела - можеби за да се заштитат од значителното прскање на телесни ткива и течности што би можеле да се распрскаат ако подвигот отиде по ѓаволите? — му се придружија на сцената за да му ги забодат металните куки во кожата на неговиот гол грб. Навистина висцерално.

Користејќи ги неговите нови пирсинзи кои наликуваа на карабин, помошниците потоа го наместија Мигел до мрежа од жици, кои веднаш го подигнаа во воздух за да ја изведе песната наречена „Rope“, а неговата кожа видливо се бори да ја одржи тежината на целото негово тело. TMZ проценува дека тој се нишал неколку метри над сцената цели четири (ЧЕТИРИ!!!) минути, пеејќи ги стиховите што вклучувале „I’m hanging on to nothing / I’m hanging from the ceiling.”“. Не знаеме дали некој имал потреба од толку буквално толкување на тие стихови.

Како и да е, по песната, хазмат оделата се вратија за да го откачат Мигел, нудејќи малку средства за дезинфекција. Некако се чинеше дека е добро, барем физички?


Без оглед на причините за одличниот трик на Мигел за да си ја истегне кожата, тој очигледно се подготвува да го прави тоа со месеци, како што беше потврдено од една крвава објава на Инстаграм од јуни. Неодамна за Лос Анџелес Тајмс изјави дека „не можев да знам колку сум посветен на вистинската цел на ова срање додека не си ставив куки во грбот“. Се надевам дека неговата новооткриена посветеност нема да вклучува носење ранец во скоро време?


bottom of page