top of page

Папата понуди молитва до загинатите во Бугарија


Во телеграма до Стево Пендаровски, Папата изразил искрена солидарност во болката на сите што се засегнати од несреќата кај Струма. Посебно внимание во својата молитва ќе посвети на децата кои загинаа. “ќе ги пофали душите на Семоќниот Бог, Светиот Отец и повредените во своите молитви”- пишува Vatican News .. Телеграмата ја заклучил со инвокација на Божјиот свет благослов за утеха и мир на сите посебно во време на национално тагување.

Фала Папа Франциск
bottom of page