top of page

Портретите на Кирчо

Кирчо е вистински ренесансен човек: предводи рок група (Трачери), пишуваше колумни за Нова Македонија, и во последните две децении некако најтврдоглаво го следи цртањето.

Во 2000та првата изложба беше во тоалетот во МКЦ а последната во 2016 но, тој сѐ уште е активен како и секогаш, онлајнНикола Гелевски иако го има опишано како “кич-трач, поп-треш, панк-рок, народно-забавен и модерно-постмодерен уметник. “ се чини сака да се докаже ако не како поозбилен тогаш сигурно во традиционалните форми - во еден од портретите има исцртано рамка надвор од која е наивно исцртана фигура која надгледува пар кој се бакнува, во реалистичен стил.. и во серијата со плажата има прогресија, од еден во друг уметнички јазик. Црта со дрвени боички, но нема скоро никакво влијание на изразот.

Портрети


Плажа


bottom of page