top of page

Поткаст изведен од вештачка интелигенција

Концептуализиран од Rebel Radio, AI Podcast е храбар обид да се прикажат можностите на вештачката интелигенција, со што е можно помалку човечки придонес. Од сценариото до партитурата, подкастот е целосно оркестриран од ВИ. Со дванаесет кратки епизоди во својот репертоар, секоја долга приближно по пет минути, насловите се движат од загрижувачкиот „Предвидуваме руски нуклеарен напад“ до филозофската „ВИ зборува за наоѓањето на Бог“. Со премиса што не би била сосема незамислива во научно-фантастичниот краток расказ на Исак Асимов, слушателите сигурно ќе уживаат во бизарниот и уникатен феномен од 21-от век на роботски глас кој ги упатува да го проверат неговиот (непостоечки) Twitch стрим.

Ви ја претставуваме епизодата каде вештачката интелигенција зборува за човечката интелигенција...

Содржината нема да ви донесе ништо посебно вредно - освен знаење до каде е ВИ технологијата.


コメント


bottom of page