top of page

Почина композиторот и диригент Александар Џамбазов

“Си замина нашиот МАЕСТРО тивко и нечујно, како што живееше последниве 25 години” напиша Игор Џамбазов на Инстаграм а сочувство му изрази целата музичка сцена…


Не е претерано да се каже дека модерната македонска музика е Александар Џамбазов на начин како што современиот македонски јазик е Конески.bottom of page