top of page

Претставата на Миранда Лончар: Смеење во очите на смрттаВо рамките на програмската размена во рамките на проектот РЕГ.лаб, во КСП Центар-Јадро во Скопје ќе се одржи работилница за stand-up комедија со Миранда Лончар, (повеќе за работилницата овде) а истата вечер ќе ја изведе својата претстава "Svi ćemo umrijeti".


Миранда Лончар, комичарка од Мостар, Босна и Херцеговина, се занимава со stand-up комедија од 2008 година и се смета за една од најдобрите во регионот. Таа сака глупав хумор со порака и најмногу ужива кога публиката се смее и е отворена на смеата.Претставата "Svi ćemo umrijeti" е интерактивна и се фокусира на теми како љубовта, раѓањето, политиката и смртта. Тонот и расположението на шоуто зависат од публиката и атмосферата на вечерта


Работилницата за stand-up комедија ќе се одржи од 11:00 до 17:00 часот, а сите заинтересирани учесници можат да се пријават преку следниот линк..


Учесниците ќе добијат препорачана литература на англиски јазик пред почетокот на работилницата, а исто така има можност да претходно подготват текст и да го испратат на менторката на работилницата.


Проектот РЕГ.лаб е дел од програмата за културна соработка на Европската Унија и е софинансиран од Инструментот за помош пред придружување (IPA II). Проектните партнери вклучуваат организации од Хрватска, Косово, Словенија, Србија, Северна Македонија и Босна и Херцеговина.Не ја пропуштајте шансата да се насмеете и да се забавувате со Миранда Лончар на оваа неверојатна вечер на stand-up комедија. 


bottom of page