top of page

Промоција на новата колекција на „Капка“ во Лаб дизајн маркет

Во четврток, 27 јуни, со почеток во 18 часот, изложбениот салон Лаб дизајн маркет ќе биде домаќин на промоцијата на новата капсулна колекција на брендот за накит „Капка“, предводен од дизајнерката Јана Ацевска. Настанот ќе се одржи на булевар „Св. Климент Охридски“ број 68, во центарот „Лабораториум“.

Колекција „РЕфлексии“


Новата колекција на „Капка“ носи наслов „РЕфлексии“ и има повеќекратни значења, поврзувајќи го минатото со сегашноста, иновацијата со традицијата, и традицијата на изработка. „Со поврзување на традиционалното со современото се генерираат нови приказни, уникатни и специфични,“ истакнува Јана Ацевска. Колекцијата „РЕфлексии“ претставува уникатен спој на традиционални занаетчиски техники и модерни дизајнерски иновации.


Поддршка за локалните дизајнери


Организаторите на настанот ги покануваат сите заинтересирани да ја погледнат одблиску колекцијата и да ги поддржат локалните дизајнери и занаетчии. Една од главните цели на Лаб дизајн маркет е поддршката на дизајнерите кои ги ревитализираат и сочувуваат македонските традиционални занаети, давајќи им нова современа форма. Преку овие настани, публиката има можност да ја запознае вредноста на македонскиот дизајнерски производ, кој се заснова на рачна изработка и висок квалитет.

Локацијата на настанот


„Лаб дизајн маркет“ е изложбен салон сместен во индустриската хала на печатницата „Нова Македонија“ на булевар „Св. Климент Охридски“ број 68. Оваа локација е позната по својата посветеност на промоцијата на македонскиот дизајн и занаетчиска работа, обезбедувајќи платформа за локалните креативци да го претстават својот труд пред пошироката јавност.


Настанот на 27 јуни е одлична можност за сите љубители на дизајнот и рачната изработка да се запознаат со новите трендови во накитот и да ја поддржат работата на талентираните македонски дизајнери.

Comments


bottom of page