top of page

Роџер Вотерс од Пинк Флојд распали по Викенд и Дрејк: „Јас сум многу МНОГУ побитен“ ...
Роџер Вотерс( Roger Waters) јавно и доста гласно изрази презир кон многу помладите, попопуларнте за помладите Милнијалци до Икс Генерацијата кон Викнд (Weeknd) и на Дрејк(Drake) откако поранешниот рокер од Пинк Флојд се најде во сенка на канадскиот печат од двајцата домашни уметници.


Турнејата This Is Not a Drill на Вотерс отпочна во Торонто на 8 јули, истиот ден кога во градот требаше да започне походот на Weeknd After Hours Til Dawn. Додека свирката на Викенд во Роџерс Центарот на крајот беше одложена поради проблем со електричната енергија ширум Канада, шоуто на Вотерс во Скотиабанк Арена некако сепак продолжи според планираното.

Меѓутоа, во интервју за канадскиот весник Глоуб и Мејл, секогаш бурниот Вотерс изрази лутина поради тоа што канадскиот печат - и конкретно новинарот со кој тој интервјуираше - се одлучија да го покриваат Викенд што ја започнува неговата турнеја на стадионот во неговиот роден град, наместо концертот на Вотерс , кој беше прв од настанот во две вечери, во арената во Торонто.

Немам поим што или кој е Weeknd, бидејќи не слушам многу музика“, рече Вотерс. „Луѓето ми кажаа дека тој е голем настапувач. Па, нека му е со среќа. Немам ништо против него. Зарем не би можело да се прегледа неговата емисија една вечер, а мојата емисија друга вечер?“


Тој додаде: „Не се обидувам да направам личен напад. Само велам дека ми изгледаше чудно“.

Потоа, од други непознати причини освен што беше во Торонто, Вотерс исто така се насочи кон родната суперѕвезда на градот Дрејк.

„Патем, со сета почит кон Weeknd или Drake или било кој од нив, јас сум многу, далеку, многу поважен од кој било од нив некогаш, без разлика колку милијарди стримови имаат“, рече Вотерс. „Овде се случуваат работи што се фундаментално важни за сите наши животи“.

Не е јасно со која метрика Вотерс ја мери важноста. За среќа за Вотерс, освен што ќе бидат во близина следната недела во Чикаго, турнејата This Is Not a Drill нема да се вкрсти со спектакуларната турнеја After Hours Til Dawn за остатокот од двете турнеи.

Ја знаете фразата и нејзиното значење "Too much goddamn mayonnaise!!"? Сега го знаете!

bottom of page