top of page

Си заминуваат во тројки - Збогум Дезмонд Туту


Нобеловецот, англикански архиепископ, главен стратег за ставање крај на апартхејдот и страсен активист за човекови права, кој славно кажа “не сакам да одам во Рај кој е хомофобичен” почина на 90 години- на Кванза!