top of page

Ударот на бејби бумерите- Нил Јанг со ново писмо
“Во нашата ера на комуникација, проблемот се дезинформациите. Отфрлете ги дезинформаторите. Најдете добро чисто место за поддршка со вашите месечни приходи. Вие ја имате вистинската моќ. Користете ја.


На бејби бумерите им велам дека 70 отсто од финансиските средства на земјата се во ваши раце во споредба со само околу 5 отсто за миленијалците. Јас и вие треба да водиме.


Во ова време на климатски хаос, велам да ги отфрлиме компаниите кои придонесуваат за масовното уништување на фосилните горива на Земјата.


За нивното континуирано финансирање на штетата од фосилните горива, иако глобалната температура постојано расте, велам да ги земете вашите пари од сметките на овие американски банки денес:


Чејс Сити банка на Америка Велс Фарго


Придружете ми се додека ги земам моите пари од штетниците или ненамерно ќе бидете еден од нив. Имате моќ да го промените светот. Ние можеме да го направиме тоа заедно. Вашите внуци ќе ви се заблагодарат.


На музичарите и креаторите во светот, им го велам ова: Мора да да најдете подобро место од SPOTIFY за да бидете дом на вашата уметност.


Даниел Ек е вашиот голем проблем - не Џо Роган. Ек ги влече конците. Излези од тоа место пред да ти ја изеде душата. Единствените цели наведени од ЕК се за бројки - не уметност, не креативност. Забележете дека Е.К никогаш не ги спомнува медицинските работници кои го започнаа овој разговор. Погледнете ги за последен пат - изјавите што ги даде Е.К.


А потоа бидете слободни и отидете по добриот пат.”

bottom of page