top of page

Хактивизам денес

Сајтот на TASS осамна со следната порака:

“Драги граѓани. Ве повикуваме да го запрете лудилово. Не ги праќајте вашите синови и мажи во сигурна смрт. Путин нѐ тера да лажеме и нѐ става во опасност. Ние бевме изолирани од цел свет, тие престанаа да ја купуваат нашата нафта и гас. За неколку години ќе бидеме како Северна Кореа. Што има за нас од тоа? Да го ставиме Путин во историските читанки? Ова не е наша војна, ајде да ја запреме! Оваа порака ќе биде избришана, а некои од нас убиени или во затвор. Но не можеме повеќе вака. Индиферентни новинари на Русија.Претходно руските канали во хактивистички акции емитуваа снимки од вести од Украина со украинската химна.

Белоруските хакери се приклучија под името “Сајбер партизани”

Anonymous пак, објави војна на Путин и од тогаш со активни со хакнување на државните сајтови, телевизии итн…

bottom of page