top of page

Јапонски nail art 🖼

Јапонски nail art. Јапонците имаат долговековна традиција со боење на ноктите (и мажите и жените), но до 20от век биле маркери на класната улога во општеството. Кога почнале западните туристи да доаѓаат во Јапонија го прифатиле западниот начин на украсување. Во 70тите е отворена Академија за уметност на нокти, но највпечатливите дизајни доаѓаат не само со 3Д технологијата, туку и како дел од Gyaru супкултурата која е ексцентрична.Comments


bottom of page