top of page

Jay Z воведен во Rockenroll hall of fame 2021 од Chappelle и Obama..

Вчера Jay Z и Foo Fighters беа вклучени во Рокенрол халата на славните.Paul McCartney ги воведе Foo Fighters (David Grohl бил веќе овде како бубњар на Nirvana), а Chappelle и Obama - многу очигледно - емотивниот Jay Z. Тој момент го искористија сите да ја нагласат пораката дека ова е времето кога се воведува хипхопот надвор од гетото: доаѓа од бетон, од глобалното гето, слично како панкот, но сега е во Белата куќа, во историјата преку говорите на претседателите.

Comments


bottom of page