top of page

Ye го виде Berlin

Дојде Donda и реакциите експлодираа откако конечно го издаде… а Ye е во “таинствена арт прошетка” во Берлин. Локациите кои ги обиколил се: Pergamon музејот, Julia Stoschek колекцијата, Boros колекцијата, Berghain (изложба во најпознатиот клуб во Германија) и KW институтот за модерна уметност. Почнуваме да попуштаме во верувањето дека има нешто генијално во него.


Во прилог оригиналниот дизајн за насловницата на Donda . Сепак се одлучи за црн квадрат. Donda е ода за мајка му, а Burgeois и саматa ја обработувала својата врска со мајка ѝ…#ye #kanyeinberlin
bottom of page