top of page

4.1.24, во 16:00

ФИЈУК саем, уметничко издаваштво, лабораториум

Laboratorium, Bulevar Kliment Ohridski, Skopje, North Macedonia

🎨 Изложби на Уметници: Изложбите на Атила Старк од Будимпешта, Јован Гаковски и Мила Добревска ќе ги отворат вратите за уникатни уметнички искуства. Секој уметник носи со себе различна приказна, разнолика визија, или уште подобро - ќе ве инспирира да го најдете својот уметнички јазик.


🎶 Музичко-сценски Перформанс: За да го заокружи ова уметничко искуство, ќе имаме музичко-сценски перформанс на Јован Гаковски, Јоана Ристеска, Иво Николовски и Гол Партизански Џем.


🎭 Работилници во Живо: Освен што ќе бидете дел од галерискиот свет, ФИЈУК САЕМ ќе ви обезбеди и можност за учество во работилниците со колаж, пластелин, шпреса и сито печат. Искусете го уметничкото творење на лице место и оставете и свој печат.


🌟 Уметнички и учесници: Настанот ќе ги обедини уметници како Matrijarsija, Longest Night, Shock Troopers, Тома Димовски, Партизанска штампа, Арт Еквилибриум, и многу други. Секој од нив претставува уметничка визија што ќе го обогати вашиот уметнички вкус.


📢 Целта на ФИЈУК САЕМ: Овој настан не само што ќе ви го прикаже разнообразството на уметничкото издаваштво туку и го поттикнува вашиот креативен дух. Споделете идеи, искуства и впечатоци со уметниците и другите посетители.


Се гледаме утре во Лабораториум, каде што креативноста ќе процвета, а уметноста ќе зарадува вашите сетила. Не го пропуштајте ФИЈУК САЕМ - врвот на уметничката експлозија во Скопје!bottom of page