top of page

брза кучка
поткаст

- теренски белешки -

2 Мирко Попов

Пилот епизода: Никола Гелевски

Во оваа епизода ќе разговараме со Лени Гелева, која ниту го гледа ниту го живее животот надвор од уметноста, како детето Наташа стана Лени, за идентитетите, за инспирациите, за сродните души и жените херои, за клупските сцени во Скопје и Берлин и патувањата: од Лондон до македонските села.

Епизода 4: Танц со Лени Гелева

Во оваа епизода ќе разговараме со Лени Гелева, која ниту го гледа ниту го живее животот надвор од уметноста, како детето Наташа стана Лени, за идентитетите, за инспирациите, за сродните души и жените херои, за клупските сцени во Скопје и Берлин и патувањата: од Лондон до македонските села.

Режисерот Алтипармаков е хроничар на своето време и супкултура, па оди дотаму да се квалификува како архивар. Отворајќи ја својата филмска кариера со Гето103 тој останува на тој курс и го држи прстот на пулсот на македонската независна рок сцена и како режисер, но и како водител на Канал 103 каде се́ уште трпеливо работи. 

3 Јане Алтипармаков

Режисерот Алтипармаков е хроничар на своето време и супкултура, па оди дотаму да се квалификува како архивар. Отворајќи ја својата филмска кариера со Гето103 тој останува на тој курс и го држи прстот на пулсот на македонската независна рок сцена и како режисер, но и како водител на Канал 103 каде се́ уште трпеливо работи. 

bottom of page