top of page

ДЕНОВИВЕ НИЗ ГРАД

Пристигна двонеделниот PMG Recordings Festival 13 - дојдете и вие.

PMG Recordings Festival 13, МКЦ, Станица 26

Пристигна двонеделниот PMG Recordings Festival 13 - дојдете и вие.

Овој многу очекуван настан ветува вистинска двонеделна прослава на музиката и културата, со разновидна постава на локални и уметници од Балкан и Канада.

„FLUX Sufacing“ изложба на графики и инсталација од Ана Трајковска и Ивана Самандова

КИЦ, Ана Трајковска, Ивана Самандова, изложба

„FLUX Sufacing“ изложба на графики и инсталација од Ана Трајковска и Ивана Самандова

„тематиката на графиките е од мрачен психо-аналитички, интроспективен карактер“

 Култренинг: Работилница за кореографија и танц со Тереза ​​Лазарев пристигнува во КСП Центар - Јадро

Култренинг, работилница за танц, КСП Центар - Јадро, Локомотива - Центар за нови иницијативи во уметноста и културата, Тереза Лазарев, Tamin the wild

Култренинг: Работилница за кореографија и танц со Тереза ​​Лазарев пристигнува во КСП Центар - Јадро

Работилницата „Taming the wild“ со Тереза ​​Лазарев нуди истражување на танцот и кореографијата преку мултидимензионални методи.

 „Горчлив шеќер“ (Bitter Sugar) на македонскиот уметник Ѓорѓе Јовановиќ

Ѓорѓе Јовановиќ, изложба, горчлив шеќер

„Горчлив шеќер“ (Bitter Sugar) на македонскиот уметник Ѓорѓе Јовановиќ

Работи инсталации, перформанси, објекти, видеа, колажи и слики со цел да постигне трансформација на уметничкиот израз и индивидуална експресија, следејќи ја флуидноста на современиот контекст.

"Иднината како проект - Доксијадис во Скопје" прослава на приказната за обновата на Скопје

Константинос А. Доксијадис, "Иднината како проект - Доксијадис во Скопје", изложба

"Иднината како проект - Доксијадис во Скопје" прослава на приказната за обновата на Скопје

деновиве низ град.PNG

all yesterdays' parties

bottom of page