top of page

17.2.24, во 19:30

ПМГ, Поп култура фестивал, Силата еу младите, лабораториум

Laboratorium, Bulevar Kliment Ohridski, Skopje, North Macedonia

Поп култура е настан кој е дел од платформата Sila Eu Mladite. Тоа е покана за секојдневно активирање, ангажирање и учество на младите во современиот свет. Поп-културата е изјава дека речиси сите форми на уметност се обединуваат, а оваа можност дава платформа за младите да ги изразат своите идеи, текови и апели.Оваа година, за да апелираме на младешката енергија и креативност се обраќаме на кремот на актуелната македонска поп-хоп генерација, во која членуваат Јанг Дади, Зи, Матеј Фолц, Вански и Димчуга. Но, тоа не е се, ќе има специјална покана и ексклузивен настап на прекрасната Млада Беба, директно од Србија.Ова се само мал дел од оние кои со задоволство ги гледаме на претстојниот фестивал. Настанот ќе се одржи на 17 февруари, во лабораторијата ЕКЦ. Билетите се веќе пуштени во продажба во Лабораториум или онлајн за само 200 денари.

Но, Поп култура не застанува тука. Ќе ги надмине физичките бариери и наскоро ќе биде дистрибуиран како винил! Ова е вистинска вест за сите љубители на ретро музички формати.

Се надеваме дека го споделуваме ентузијазмот за оваа иницијатива, која на нашите млади ќе им даде простор да го изразат својот креативен дух како никогаш досега. Се гледаме на 17 февруари во Лабораторија. 


„ПОП КУЛТУРА е дел од платформата СИЛАТА ЕУ МАЛДИТЕ.
ПОП КУЛТУРА е фестивал на современата македонска Поп музика, која произлезе од Хип - Хоп движењето, како најраспространета и најпопуларна форма за израз на денешната младина. А нашата младина е модерна. И убава. И паметна. Тоа јасно ќе го демонстрираме во сабота на 17 фебруар, во ЕКЦ Лабораториум. Настап на кремот на актуелната домашна ПОП ХОП генерација:
Young Dadi
Zee
Matej Foltz
Vanski
Dimchuga
++ специјалната гостинка од Србија, прекрасната Mlada Beba.

bottom of page