top of page

16.2.24, во 19:00

Музеј на современа уметност, Горчлив шеќер, промоција, Ѓорѓе Јовановиќ, Никола Гелевски, Протерани од Рајот

Музеј на современа уметност, Samoilova, Skopje, North Macedonia


Во сабота, на 16 фебруари, од 20 часот, бидете дел на промоција на публикацијата „Горчлив шеќер“ на еден од нашите најреномирани уметници Ѓорѓе Јовановиќ. Настапот ќе биде дополнет со промоција и дискусија во која ќе учествуваат Никола Гелевски и кураторот на изложбата, Владимир Јанчевски.Но, овој настан не се застанува само на разговор и изложба. По завршување на промоцијата и дискусијата, ќе имаме привилегија да уживаме во музичкиот перформанс „Протерани од Рајот“, изведен од Џијан Емин и Георги Шарески.


И сè ова ќе се случи во самите изложбени простории каде што публиката ќе може да ужива во уметност во сите нејзини форми на самата локација.

Ве очекуваме во Музејот на Современа Уметност во 20 часот.bottom of page