top of page

16.3.24, во 22:59

жур за душа, журка, КТ, Мирко Попов, Виолета Качакова, Силата еу младите

Навистина посебна ноќ со исклучително музичко искуство ни претстои во пролетната сабота на 16 март, кога силатаЕУмладите нѐ повикуваат на партија  техно магија: ЖУР ЗА ДУША.Интимен па и ексклузивен настан кој е диктиран и од просторот во кој само 200 среќници ќе имаат прилика да се журкаат. Со билети веќе на располагање по цена од 300 денари овде, кои доколку не се распродадат, ќе бидат достапни и на влез до 01:00 часот (400 денари) за настан кои можеби го сакате но на вашата душа и́ треба.


ЖУР ЗА ДУША не е само уште едно техно собирање; ова е курирано вечерно доживување со срцето на еден диџеј на врвот на својата игра. КТ, британската диџејка која веќе повеќе од деценија светот ја запознава преку своите винил сетови, е вистинска звезда во подем. Може да се најде секоја вечер во легендарниот клуб Fabric во Лондон, а својата музикалност ја споделувала и на големите фестивали од калибарот на Junction 2, Village Underground и Tobacco Dock.Од вокалниот house до hipnotički electro, trance, garage, и breaks, КТ носи вибрации од 90тите кои совршено се вклопуваат во духот на силатаЕУмладите. Таа исто така е и клучен дел од Sisu, платформата која активно работи на промоција и поддршка на женски и не-бинарни таленти во музичката индустрија.Оваа сабота, во клубот минус 1, КТ ќе ни го открие својот музички универзум за прв пат пред скопската публика. За да ја комплетираат атмосферата, со неа ќе се приклучат и добро познатите и угледни диџеи Мирко Попов и Виолета Качакова, кои веќе со години го одржуваат високиот стандард на електронската сцена.Оваа ноќ ветува… За сите кои бараат повеќе од музика, кои се силни и млади, кои ја почитуваат уметноста на диџејството и кои сакаат да бидат дел од нешто посебно, се препорачува да не чекаат долго. Билетите се лимитирани, а искуството – неограничено.


bottom of page