top of page

12.12.23, во 18:19

Фестивал во 19:19, КИЦ, Салон 19:19, концерт

Културно информативен центар (КИЦ), Mirche Acev, Skopje, North MacedoniaСкопје, Македонија - Во традицијата на Културно информативниот центар Скопје, се раѓа нов проект кој ги има сите елементи потребни да го обогатат музичкиот живот во центарот на градот.


„Фестивал во 19:19“, како што и самото име вели, настанува во салата со ист број - Салон 19:19, започнувајќи точно во 19:19 часот. Оваа музичка авантура не претставува само моментално настаниште, туку процес на обликување на нова традиција.


Се знае дека најдобрите нешта се случуваат случајно, и „Фестивал во 19:19“ е идеален пример за тоа. Започнувајќи со првата година, овој фестивал го обележуваат три програмски денови, секој со своја уникатен принцип и звук.

Програма за 12.12.2023:

  • ДУО „ГЕЛЕБЕШЕВИ“

  • ДУО „ВЕЈСЕЛИ/БАФТИЈАРИ“

  • AMPLIDYNE EFFECT & AXIOTOMIC

Програма за 13.12.2023:

  • ЕЛЕГИЧНИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ СО ТРИО ИМЕРИ/AРИФОВСКА/КАЦАРСКИ

  • КАЛАТА

  • IMPROOF

Овие музички актови се само дел од широката палитра која Фестивал во 19:19 нуди на својата публика. Од класична до нова музика, од елегантни песни до експериментални звуци, овој фестивал е исцрпна музичка авантура што го вклучува секој музички вкус.


Влезот е слободен, што го прави овој настан уште посветен кон идејата за демократско пристапување кон уметноста.


Со поддршка на Град Скопје како Европска престолнина на културата 2028, овој фестивал станува уште еден магичен дел од културната понуда на градот. Затоа, придружете ни се во овој музички вовед во нешто што сигурно ќе расте и развива во годините што следуваат.bottom of page