top of page

16.12.23, во 19:00

Владимир Мартиновски, разговор, забава, Буква

Луј Пастер 3а-1, Skopje, North Macedonia

Следи настан - поточно два настани доколку сме педантни - кои ќе го обележат посебниот момент во кариерата на познатиот македонски писател, Владимир Мартиновски.
На 16.12.2023 година, во кафе-книжарницата Буква, ќе се одржи разговор со авторот Владимир Мартиновски, во кој ќе го претстави својот најнов роман "Песнапат" и најновиот избор од 111 песни "Паркот те помни". Ова е одлична можност за сите љубители на неговото пишување да се запознаат со неговите најнови дела и да го слушнат авторот како говори за нив.Разговорот ќе го води Филип Димевски, познат критичар и литературен аналитичар, кој ќе ги открие длабоките смисли и влијанијата во Мартиновскиот пишувачки свет. Ова е прекрасна можност за сите љубители на литературата да се запознаат со авторот и да му постават прашања за неговото творештво.Откако ќе заврши разговорот,ќе се одржи мала забава, со која ќе се прослави јубилејот за 20 години поетско творештво на Владимир Мартиновски. На оваа забава, ќе биде претставено најновото издание "Паркот те помни", кој е избор од сите негови објавени поетски збирки. Ова е прекрасна прилика да се ужива во неговите поетски дела и да се прослави неговата богата и успешна кариера.Бидете дел од оваа специјална вечер и да го прославиме заедно достигнувањето на Владимир Мартиновски. Ве очекуваме во кафе-книжарницата Буква на 16.12.2023 година, со почеток во 18 часот.Не ја пропуштајте оваа прекрасна можност да се запознаете со авторот и да го прославите!

bottom of page