top of page

9.3.24, во 22:59

ПМГ Танц Дигитал, журка, Андреја Салпе, Виолета Качакова, Мирко Попов, ПМГ, Стара чаршија

Стара чаршија, Скопје, North Macedonia

За љубителите на урбаната култура и ноќниот живот, ретко има причина за поголемо возбудување од отворањето на нов простор за изразување на танцовата страст:).PMG Tanz Digital најавува - ќе бидат домаќини во волшебниот простор во Старата Чаршија, нудејќи ни нешто што може да биде ренесанса на клупската сцена во нашиот град.

Ноќта ќе ја отворат (и затворат) три врвни ТАНЦ ДИЏЕИ кои се веќе добро познати на фановите на квалитетниот електронски звук: Мирко Попов, Виолета Качакова и Андреја Салпе.Секој од нив претставува свој уникатен музички израз кој е гаранција за вечерта.

Мирко Попов, со своите еклектични сетови, е вистински маестро на пултот.

Виолета Качакова, позната по својата способност да ги води слушателите на емотивно патување преку музиката, и Андреја Салпе, чиј стил несомнено додава нова димензија на клупската сцена, ќе бидат капетаните на Танц дигитал бродот.Отворањето на новиот клуб, кој се наоѓа веднаш спроти поранешниот Дамар, ветува повеќе од вообичаенот искачање у град: ветува искуство кое резонира со златните денови на Капан Ан пред десетина години. За оние кои не беа дел од таа епоха, ова е шанса да ја почувствуваат истата енергија која ги оживе најдобрите ноќи во градот.Организаторите ветуваат "ЛОМ МУЗИКА" Оваа ветувачка фраза кажува се́ што треба да знаете, па земете ги танцовите црвени чевлички и трк

на PMG Tanz Digital Party.

bottom of page