top of page

29.3.24, во 18:00

промоција, поп култура, поп, силата еу младите, лабораториум, Мирко Попов

Laboratorium, Bulevar Kliment Ohridski, Skopje, North Macedonia

*Во знак на почит кон прерано починатиот културен деец, диџеј, текстописец, продуцент... и- знаете веќе - но и промотер на младите музички таленти, Мирко Попов, утревечер во 19 часот, едукативниот културен центар „Лабораториум" ќе биде домаќин на промоција на винил кој дочека да го држи во раце, но не и да го промовира.Посветена на првата винил компилација означена како "ПОП", оваа вечер ќе слави современата поп продукција од млади македонски музичари кои Мирко ги поддржуваше и инспирираше.Вечерта ќе биде исполнета со мелодии кои одекнуваат со страст и креативност, сведоштво за неговата визија и верба во потенцијалот на младите уметници.

Публиката ќе има прилика да се допре до сржта на домашната нова поп сцена преку оваа уникатна збирка.


Мирко секогаш говореше дека младите се клучот кон разбирањето на тековите на времето и држењето чекор со него. "Мораме да комуницираме и да се дружиме со младите, затоа што само така вистински ќе знаеме каде оди светот и ние ќе останеме млади," беше една од неговите мотивирачки мисли.
Оваа вечер е покана за сите почитувачи на уметноста, музиката и културата да се соберат заедно и да ја држат во живот идејата и сеќавањето на Мирко Попов, чиј уникатен дух ќе продолжи да ги води по патеките на креативноста и иновацијата каде и да се насочат.Доаѓањето на ова настан е не само поддршка за младите таленти, туку и фино ткаење на врската меѓу генерациите кои веруваат дека уметноста има моќ да трансформира и инспирира. 


Врати се отвораат во 18 часот, а промоцијата започнува точно во 19 часот. Придружете ни се да прославиме музиката, животот и уметноста на Мирко Попов со најновиот поп бран кој најде покровителство токму кај Мирко.bottom of page