top of page

28.3.24, во 19:00

изложба, Галерија Пионери

Mitropolit Teodosij Gologanov 74a, Skopje, North Macedonia


Скопје, 28 март, 2024 – Во Галерија Пионери, на улица Теодосиј Гологанов 74а, се отвора вратата кон новата ера на уметнички израз во градот. Во 20 часот, љубителите на уметноста ќе имаат можност да ја посетат изложбата - дружба „A Fancy Evening Affair“ (Отмена вечерна афера), настан каде што креативноста и дружењето се едно искуство.Новиот циклус на настани е дизајниран да претстави уметнички дела на талентирани авторки.Посетителите ќе имаат чест да се сретнат со уметниците, да уживаат во нивната уметност и да споделат искуства во опуштена атмосфера со чаша шампањ в рака.
Првата во низата на изложби ќе биде дело на Лусиана Ампева, чиишто акрилни и маслени слики се очекува да ја заробат публиката со својата живописност и емоционална длабочина. Италијанската уметница Мила Добревска ќе нè однесе на едно патување низ богатството на масло на платно, додека Ана Јовановска од Токио ќе сподели својата уникатна техника на дуборез.
Не помалку важна, Ана В’чкова, со своите фотографии обогатени со маслена боја, ќе покаже дека модерната фотографија и традиционалните техники можат да се спојат во хармонична целина. Секој од овие  уметници носи своја уникатна приказна и стил што ја обогатуваат македонската уметничка сцена.
„A Fancy Evening Affair“ е можност за посетителите не само да доживеат уметноста на интимно ниво, туку и да ги поддржат уметниците на директен начин. Галеријата Пионери, позната по своето гостопримство и преданост кон промоцијата на уметноста, гарантира вечер полна со инспирации и естетски уживања.Не пропуштајте ја отворањето на овој уникатен настан и бидете дел културата, уметноста и прославата за оддадавање почит кон уметниците и да го прослават завршувањето на еден успешен проект.bottom of page