top of page

15.12.23, во 20:00

арт атак, концерт, Занатски дом Куманово

Занаетчиски дом / Zanetciski dom, Ploshtad Nova Jugoslavija, Kumanovo, North Macedonia


Кумановската уметничка сцена се спрема да заживее со претстојниот фестивал Арт Атак, на кој ќе има разновидна постава од талентирани локални музичари. Еден од најочекуваните настани на фестивалот е ноќ на андерграунд хип хоп и мелодичен дет метал, прикажувајќи ги уникатните звуци и изрази на Куманово.

Овој настан, кој се одржува во Занаетчискиор дом Куманово, ветува дека ќе биде културна детоксикација за музичките ентузијасти.


Хедлајнери во хип хоп сегментот се ЧАНГЕ и НБК, две познати имиња во подземната хип-хоп сцена на Куманово, ќе бидат дел од настанот организиран од Art Attack Festival во Занатски Дом Куманово. Овие двајца музичари се дел од колективот Герила и заедно со Подземан Ефект, Twister и Луд Миќо, ќе настапат и ќе Ве воведат во културната детоксикација со нивниот препознатлив подрумски звук кој е специфицен за Куманово. Со неколку албуми на кумановски дијалект, овие музичари успешно го претставуваат градот и неговата оригинална музичка сцена.


На истиот настан, ќе се појави и новиот бенд на кумановската локална сцена, Slátra. Овој бенд е настанат со страст за изразување преку својата музика, која ја искажува својата емоција преку груб, експлозивен и агресивен мелодичен спектар. Изведувајќи мелодичен дет метал, Slátra ќе го испорачаат својот енергичен и моќен настап на овој настан.


Art Attack Festival е познат по организирањето на различни музички настани и изложби, со цел да го промовира и поддржува локалниот талент и креативноста. Овој настан е само еден од многуте настани кои ги организираат и кои им даваат можност на младите уметници и музичари да се изразат и да го споделат своето творчество со јавноста.

За сите љубители на хип-хоп и метал музиката, овој настан е идеална можност да ги искусат настапите на овие талентирани музичари и да се впуштат во нивната енергична и воодушевувачка музика. Art Attack Festival во Занатски Дом Куманово е местото каде ќе можете да се насладите на музичките настапи и да ги поддржите локалните уметници. Не пропуштајте го овој настан и бидете дел од оваа впечатлива културна сцена на Куманово.bottom of page