top of page

Милка Ефтимова, Василија Чали, НУ Музејот на македонската борба за самостојност, изложба

19.4.24, во 16:00

Милка Ефтимова: јарката нота на македонската сцена

НУ Музејот на македонската борба за самостојност ќе одржи изложба “Милка Ефтимова”. Василија Чали, имаше привилегија да биде дел од изложбата, посветена на великата оперска и концертна уметничка, Милка Ефтимова.


Името што одржува вековна слава во македонската музичка сцена


Изложбата е патување низ восхититувачката кариера и наследство на Милка Ефтимова, алт и мецосопран певица, вистинска доајенка на македонската опера. Изложбата ги претставува ексклузивните предмети, дел од личниот свет на Милка Ефтимова, чии донации се вистинско богатство за културната оставштина.


Василија Чали: творец на визуелно волшепство


Автор на оваа изложба е Василија Чали, соработничка во визуелните уметности, дизајн и архитектура. Нејзините вештини внесоа чар во просторот на Музејот, претворајќи го во вистинско чудо за сите посетители.


Датум на Отворање: 15 декември, 20:00 часот


Одбележете го датумот - петок, 15 декември, во 20 часот од страна на директорката на Музејот м-р Даниела Николова и д-р Александар Трајковски. на кој во фоајето на Музејот на Македонската борба за самостојност ќе се одржи отворањето на изложбата. На вас ќе ви биде представено наследството и уметничката визија на Милка Ефтимова, обележувајќи го овој момент како вистинско оживување на нејзината сценска виртуозност

 


bottom of page