top of page

Кафе-книжарница Илика, отварање

Во центарот на градот, во самиот Градски ѕид се раѓа ново место за осмислена одишка.


Денот на отворањето, 27.1, од 11 до 19 часот


Поканет е секој кој го сака вкусот на добро кафе затскриени позади книга, во најновата дестинација - Илика.


Дегустација на кафе и книги


Од 11 до 19 часот, Илика ќе биде местото каде што ќе се сретнат страстта кон книгите и задоволството од свежо испечени колачиња и домашно вино.


Тема за февруари: „АЈДЕ ДА ЛЕТАМЕ"


Во разговор со присутните, тимот на Илика ќе сподели зошто избраа темата "АЈДЕ ДА ЛЕТАМЕ" за февруари.


Издавачи за Илика


Во Илика ќе може да најдете дел от големите и мали македонски издавачки куќи како Илика, Или-Или, Темплум, Полица, Антолог, Бегемот, Сигмапрес, Бункер, ПНВ Публикации, Сказнувалка, Артконект и Слово.bottom of page