top of page

Пијан Славеј, концерт, Јавна соба, македонски шансони

Се гледаме на концерт, нека живее македонската шансона!

Скопје, Македонија - Љубителите на македонската музика и поезија ќе имаат уникатна можност да се најдат на патеката на музичкото наследство и современа творештвина на концертот на „ПИЈАН СЛАВЕЈ“, кој ќе се одржи на 23 март во просториите на Јавна Соба во Скопје.Концертот е дел од програмата „Светско а наше - World music Saturday“, која има за цел да оживее и осовремени класичниот звук на македонската музика. Бранислав Николов, познат по својата уметност во рамките на групата Фолтин, ќе биде во улога на пионер и креатор на новиот музичко-поетски формат заедно со уметниците Пеце Трајковски, Славчо Јовев, Андреа Мирческа и Гоце Јованоски.
Оваа музичка вечер ќе овозможи интимно искуство каде публиката ќе биде дел од патување низ времето, преку ноти кои инстинктивно го преплетуваат модерниот израз со ретро чувство то на музичката поезија од шеесеттите и седумдесеттите години.  Билетите за овој музички настан се достапни во претпродажба на веб-сајтот овде, по промотивна цена од 400 денари.Не пропуштете ја приликата да бидете дел од оваа музичка приказна која ќе ја одбележи културната сцена во Скопје овој март. bottom of page