top of page

Фросина Пармаковска, Васко Поппетревски Се́ уште можам нешто да сторам, роман, КИЦ

Васко Попетрески и Фросина Пармаковска ќе разговораат за современоста и личните промени

Претставување на романот „Сѐ уште можам нешто да сторам“ на Фросина Пармаковска: Разговор за современоста и личните промени

На 8 февруари (четврток) со почеток од 19:30 часот во Културно информативен центар – Скопје, Салон 19.19, ќе се одржи разговор на новинарот Васко Поппетревски со авторката Фросина Пармаковска, по повод претставувањето на нејзиниот најнов роман „Сѐ уште можам нешто да сторам“, во издание на издавачката куќа „Или - Или”.


„Сѐ уште можам нешто да сторам” е роман кој го заслужува вниманието на секој литературен ентузијаст, бидејќи го претставува вистинскиот отсјај на современоста, кој е заслепувачки со нејзините недостатоци, предизвици и последици.


Во овој роман, Фросина Пармаковска се потрудила да ги обедини различните аспекти на современото живеење и да ги претстави преку приказната на главниот лик и неговото созревање, личните подеми и падови, како и суштинските промени кои настануваат однатре.

Како и во нејзините претходни романи, психологизацијата на ликовите е доминантна, а нивните лични развој и промени се претставени на вистинскиот начин - преку искрени соочувања со себеси, долги размислувања и разговори во себе.


„Сѐ уште можам нешто да сторам” не е само роман за човековата внатрешност, туку исказ на верувањето дека секој од нас има способност да направи промена и да оствари соништата и своите цели.


Фросина Пармаковска, родена во Скопје во 1985 година, е позната македонска авторка со богата литературна кариера. Со своите дела, како „Пишувајќи ги изгубените топки”, „Вишнова хроника”, „Одбројување” (роман на годината за 2017 година) и „На враќање”, таа го обогати македонскиот книжевен простор.


Запомнете го датумот - 8 февруари (четврток) во 19:30 часот во Културно информативен центар – Скопје, Салон 19.19. Придружете се на разговорот и искуствојте го светот на „Сѐ уште можам нешто да сторам” заедно со авторката Фросина Пармаковска.

bottom of page