top of page

Радозен фестивал, буква

загревање


Скопје, 26 Јануари 2024 - Во свет каде што често се нагласува темното и тешкото, настаните како Радозен Фест се не само добредојдени туку и неопходни. Со замисла да стане нешто повеќе од обичен фестивал, малку во Скопје, повеќе во Охрид овој настан ја објединува креативноста, танцувањето, пишувањето, и здравите навики во едно.Во срцето на фестивалот


Фестивалот се одвива во кафе книжарницата Буква, место кое е посебно со својата удобност и атмосфера. Од 18:45, посетителите ќе бидат пречекани...


Програмата: разнообразност на доживувања


Фестивалот подготвил разнообразна програма, во која што секој посетител ќе најде нешто што го одбира. Од документарни филмови, поетски изведби, слем перформанси, и концерти, секој дел од програмата е креиран за да придонесе кон остварување на вистинската радозност.


Специјални Гости: Cacao Potentia и Далвина


Освежувањето на овој настан е гарантирано со специјалните гости, Cacao Potentia и Далвина. Сите посетители ќе имаат можност да ги искусат необичните вкусови на какаото и виното.


Организатор: Радио Радосно Драчево


Организатор на овој настан е Радио Радосно Драчево, кое со својата креативност и посветеност кон позитивниот дух, создава платформа за доживување на среќа и веселба.


Повеќе за настанот: на нивниот Фејсбук настан.

bottom of page