top of page

концерт, Сервус, Јавна соба

најновиот проект на познатиот македонски музичар Јордан Костов, кој ќе се одржи на 21 март во амбиентот на Public Room во Скопје.

Љубителите на иновативната музика ќе имаат уникатна можност да уживаат во едно музичко патување наречено "СЕРВУС", најновиот проект на познатиот македонски музичар Јордан Костов, кој ќе се одржи на 21 март во амбиентот на Public Room во Скопје.Во овој проект, Јордан Костов, познат по својот маестрален начин на свирење хармоника ќе ги спои своите сили со исклучителните музичари:


- Ива Дамјановски, која ќе ги оживее клавијатурите, тереминот и својот ангелски вокал


- Ник Де Карло, чијашто туба и алтфлигерхорн ќе додадат богат мелодиски слој на секоја композиција


- Кети Танчева, која со својот теремин ќе придонесе кон соничната уникатност на проектот


- Драган Теодосиев, чиишто ритмични тапани ќе го одржуваат пулсот на музиката.


Се гледаме на 21 март во поткровјето на Public Room!


bottom of page