top of page

Брајан Ино ќе издаде саундтрак за Top Boy

Нетфликс објави дека саундтракот на Брајан Ино за серијата Top Boy ќе биде издаден во различни формати следниот месец.


„Top Boy (Score From the Original Series)“ ќе биде издаден на винил, ЦД и дигитални формати, што се совпаѓа со последната сезона од серијата. Ова е првпат некоја од музиката на Ино за серијата, освен двете нумери вклучени во албумот на Ино, „Филмска музика 1976 – 2020“, да биде достапна за јавноста.
„Од почетокот на Top Boy , ми беше дадена слобода да работам на начин на кој претпочитам“, рече Ино во соопштението за печатот. „Создавање музика и атмосфери и потоа давање на филмаџиите да ги користат како што им одговара. Се обидувам да ја апсорбирам идејата за тоа што е парче и од тоа произведувам многу музика и велам: „Еве го. Користете го како сакате.”


Тој продолжи: „Ако сте го постигнале на конвенционален холивудски начин, искушението би било постојано да го зголемувате факторот на возбуда, факторот на опасност. Но, Top Boy се однесува за деца во прилично лоша ситуација. Така, го истражував внатрешниот свет на децата, а не само она што им се случува во надворешниот свет. Многу од музиката беше намерно наивна, беше некако едноставна. Мелодиите беа едноставни, не баш софистицирани или возрасни“.
Траклистата за ‘Top Boy (Score From the Original Series)’ :

‘Top Boy Theme’

‘But Not This Way’

‘Damp Bones’

‘Cutting Room I’

‘Floating On Sleep’s Shore’

‘Beauty and Danger’

‘Beneath The Sea’

‘Afraid Of Things’

‘Waiting in Darkness’

‘The Fountain King’

‘Washed Away In Morocco’

‘Overground’

‘Watching The Watcher’

‘Sweet Dark Section’

‘Sky Blue Alert’

‘Delirious Circle’

‘Cutting Room II’

‘Dangerous Landscape’

‘The Good Fight’

Kommentare

Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page