top of page

Дијана - ултимативната летна муза

Нејзината наклонетост кон електрично синиот молив за очи и прамените осветлени од сонцето сугерира дека Дијана, принцезата од Велс го сакаше летото исто како и сите нас. Исто како што нејзините празнични комбинации станаа иконични - костимот за капење со животински дезен со кој беше фотографирана додека се спушташе од јахта останува незаборавен - таа, исто така, продолжува да служи како главна инспирација во одделот за убавина на топлото време.


Беспрекорно осветлените прамени коса, кои го нагласуваа нејзиниот богат, златен тен, беа еден од нејзините летни (и зимски) изгледи, а исто така ја знаеше и лесната магија природната гола усна, суптилен кафеав молив за очи и свежа кожа. Потоа, тука беше помеката текстура на косата што ја носеше на порелаксирани настани и на одмор - без напор, но шик, таа беше претходник на денешната секогаш посакувана „фризура за на плажа“. Нејзиниот пристап беше природен, но блескав, светликав и класичен - сите можевме да земеме неколку лекции за убавина од принцезата Дијана. Таа беше ултимативната летна муза.
Дури и Sza ја рекреираше за насловницата на својот албум:
bottom of page