top of page

Збогум Michael k Williams

Michael k Williams најдобро познат по улогата на Omar Little во Wire (централниот лик во за многумина најдобрата серија во ТВ историјата и омилен лик на Barack Obama), а потоа и од улоги во Boardwalk Empire, 12 years a slave… Тој ја започнал кариерата како танчер (работел со Madonna). Пронајден е мртов во својот стан во Њу Јорк од внук му. Веројатно станува збор за предозирање :( Имаше 54 години.Comments


bottom of page