top of page

Бош фестивалот преку објективот на Наташа Гелева

Наташа Гелева на петнаесетотто издание на гевгелискиот фестивал БОШ настапи со своја изложба, но далеку од тоа дека беше пасивен набљудувач - токму спротивното. Она што во етнографијата се нарекува „набљудување со учество“ одлично ја опишува улогата која ја зема и со тоа ни донесе уште неколку „порции“ на портрети од БОШ, толку обемно што изгледа како официјалниот документарист на настанот.bottom of page