top of page

Летни Обуки за Студенти и Невработени: „Зграпчи го Летото“Во спојувањето на ентузијазмот за економски развој и дигитална трансформација, компанијата Ексквизит во партнерство со Reconomy започнува иновативни летни обуки наменети за студенти и невработени лица. Програмата „Зграпчи го летото“ ќе вклучува четири едукативни обуки од 12 до 23 јули 2024 година, со цел да им помогнат на младите да ги развијат своите претпри емнички вештини и да ги осмислат своите старт-ап идеи.


Циклус на обуки и термини:


- 12 јули 2024

- 16 јули 2024

- 19 јули 2024

- 23 јули 2024


Секоја обука трае по осум часа и е насочена кон создавање амбиент во кој младите идни претприемачи ќе можат да учат за основањето на нови бизниси, како и за принципите на дигиталната трансформација.


Партнерство со Reconomy


Reconomy, регионална инклузивна програма за економски развој поддржана од Шведската Международна Агенција за развој на соработка (Sida) и имплементирана од Helvetas во партнерство со Help, ја има значајната улога во реализацијата на обуките. Ова е прва соработка од ваков вид во земјава и ветува долгорочни придобивки.


„Горди сме што можеме да им понудиме на младите оваа убавина можност да ги унапредат своите претприемнички вештини. Целта ни е да им помогнеме да станат поконкурентни на пазарот и да ги научат да се прилагодат на дигиталната ера,“ рече претставникот од Ексквизит.


Пријавување и контакт


Заинтересираните учесници можат да добијат повеќе информации и да се пријават на обуките преку контакт адресата obuka@ex.mk или на телефонскиот број 078 442 052.


Со оваа иницијатива, Ексквизит и Reconomy вложуваат во идните генерации на претприемачи, поттикнувајќи ги да размислуваат иновативно и да создаваат нови бизнис решенија во дигиталната ера. Обуките „Зграпчи го летото“ се поставени да станат клучна алка во развојот на претприемништвото во регионот, носејќи свежа перспектива и нови можности за младите.

Comments


bottom of page