top of page

Andrew Cuomo најави оставка после скандалот со неумесно однесувањеAndrew Cuomo најави оставка! На прес конференција кажа " Силен како од Њу Јорк, значи да сакаш како од Њу Јорк...а јас го сакам Њу Јорк и ве сакам вас. И сѐ што имам направено е мотивирано од таа љубов".


Единаест жени го обвинија за непримерно однесување, фачкање, драпање по гради. Тој одговори дека му се испуштило, па ги нарекол неговите вработените "срце, душо, меду мој" (не- не се зезаме) "ама не мислев ништо лошо"...Инаку Cuomo доби и глобално внимание со тоа што имаше дневни преноси на ТВ во кулминацијата со ковид во Њу Јорк кој беше епицентарот во САД на кризата, и смирувачкиот тон му "заработи" доста обожувачи...

bottom of page