top of page

DRAKE: Certified Lover Boy

Го слушаме Certified lover boy, засега е истото доживување како сите претходно: како од почетокот на кариерата да пуштил трака од типот на chill hop кои се пуштаат за работа или учење, нешто помеѓу музика и бела бучава - а Drake зборува (скоро па рапува) во близина на бучавата... прекршена со гласовите на гостите кои ја разбиваат монотонијата. Но, како се преслушуваат повторно и повторно почнуваат да добиваат лице, кое можеби и ќе го засакате. Веројатно ќе го засакате. Не се споредува со врисокот на Kanye.


PS. во She's gotta have it на Spike Lee, Nola Darling, во еден момент забележува: што е со хипстериве и нивната љубов кон Drake?! Навистина, што е?bottom of page