top of page

Гластонбери фестивалот - 2022(галерија)


Гластонбери почнал да се одржува еден ден по смртта на Џими Хендрикс во 1970та година. Тоа ja објаснува речиси нереалната разноликост на посетителите: од бебиња до пензионери, па затоа на моменти заличува на камп за летување. Но само на моменти. Се оддржуваше од 22 до 26ти јуни, и под облакот на поништувањето на Роу против Вејд, но и под виножитото на Прајд месецот, и стандардната тема - еко активизам. Били Ајлиш, Кендрик Ламар, Херби Хенкок, Дајана Рос , Ноел Галагер, Роберт Плант, Бурна Бој до Володимир Зеленски и Грета Тунберг кои се обратија на присутните. Но „да не должиме“ (во глас на водителка од мртв) - повелете галериите. И да- ќе се обидеме да дознаеме - што е со македонското знаме кое секоја година се појавува ...