top of page

Lucille Ball ќе има свој подкаст!


На 5ти август 2021 ќе ја слушнеме премиерата на подкастот на Lucille Ball, комичарската легенда, како муабети со Frank Sinatra, Dean Martin, Bing Crosby, Bob Hope and Barbra Streisand


На сетот на "Ја сакам Луси" одела со магнетофон и правела неформални 10 минутни интервјуа на суперѕвездите од тоа време, но и екипата што работела во студиото како шминкерите и костимографите. Прво ќе се емитува како поп ап радио, а потоа на сите под платформи, во продукција на SiriusXm. Инаку материјалот го должиме на ќерка ѝ Lucie Arnaz, која ги средувала огромните архиви, гаражи, кутии.


Kако се чини и во Македонија доста од културата и архивирањето ќе остане во рацете на семејствата и евентуално на ентузијастите..

bottom of page